Състезаващата се за България Анна Цурбриген се нареди на 43-о място

...
Състезаващата се за България Анна Цурбриген се нареди на 43-о място
Коментари Харесай

Цурбриген даде 43-о време на слалома в Ясна

Състезаващата се за България Анна Цурбриген се подреди на 43-о място в първия манш в женския слалом от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в Ясна (Словакия).

20-годишната Цурбриген даде време от 57.50 секунди и се подреди на 4.59 секунди от лидерката в първия манш Микаела Шифрин (САЩ).

Шифрин приключи с резултат от 52.91 секунди и дръпна доста съществено преди вторите спускания. Тя води с 0.52 пред Зринка Лютич (Хърватия) и с 1.35 пред Мелани Меляр (Швейцария).

Големият противник на Шифрин тази година за Световната купа - словачката Петра Влъхова през вчерашния ден падна доста неприятно на същата писта и беше откарана с хеликоптер в болница. Оказа се по-късно, че има сериозна травма на коляното и ще се наложи да направи интервенция. Този процес на събитията я вади от всички надпревари до края на сезона.

Общо 46 състезателки от всичките 63 стартирали съумяха да завършат на пистата в словашките Татри.

Цурбриген остави зад себе си три скиорки, само че нямаше по какъв начин да попадне в първите 30 за втория манш..

" Ще си мисля сигурно непрестанно за Петра Влъхова в слeдващите 24 часа. В последните години с нея изградихме особена връзка. Обичам дуелите с нея. Пожелавам й да бъде мощна и се надявам, че лекуването ще мине бързо и безпроблемно ", съобщи Шифрин преди да се приготви за втория манш, който е по-късно през днешния ден.
 Златков и Цурбриген отпаднаха в Италия
Златков и Цурбриген отпаднаха в Италия

Алпийците ни участваха в слалом на ФИС
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР